BACK

Thank You

Your contact infomation has been sent

we will be in touch shortly

×
  • Malibu House

    Beachfront Modern Retreat

Malibu House

Beachfront Modern Retreat

Our client wanted a beach house that felt like it belonged to the beach-

and therefore a palette was assembled inspired by drift wood and sea glass. The materials of the house were meant to recede and comfort, and foreground the amazing views of the ocean and sunset. Simple white walls, cedar siding, bleached oak floors, walls, and ceiling, and accents in mahogany and stone, all let the landscape and seascape feel as if they are the predominant colors and material of this retreat.

The house is a weekend house, for surfing, reading, cooking, and mostly solitary enjoyment of the natural beauty of the environment.

View from the entry toward the living room

The living room soars to the tallest height, with glass windows and doors facing the beach. A metal fireplace anchors the room.

The house is compact, single-story, but the height and variety of ceiling slopes creates a rich spatial experience, and helps give hierarchy to the rooms. Here is the living room, with its sloping wood ceilings, and views into the kitchen to the right, and library to the left.

Open Kitchen

The kitchen is meant to be minimal, almost like furniture, and  a long island also acts as an informal eating area.

View from the kitchen toward the front entry

The cabinets are white oak, the counter Caesarstone, and the cantilevered concrete stairs of the entry are visible in the background.

The view toward the guest bedroom wing. The walls of bleached white oak are also places for storage.

The Entry: A Play of Light and Space

 

The entry vestibule is a polishes concrete floor that cascades down into the public rooms. A perimeter skylight allows sunlight to wash the wall. Recessed base boards reinforce the simplicity of the walls.

View from the entry area into the client’s ceramics studio. The edge perimeter skylight and window creates a simple but rich play of light and volume.

Indoor / Outdoor Living

The house is designed to connect the inside to the beautiful natural setting outside. A large deck, partly covered with an awning, extends from the living room. To the side is a fire pit for informal outside gathering. Beyond is a wall-mounted shower for returning beach-goers.

View of the trellis-covered entry

The water garden

Designed in conjunction with renown garden designer Nancy Goslee Power. The local stone of the garden blends with the cedar siding and zinc roof to create a cool space of reflection.

Bathing in Serenity

The master bathroom.

Bookshelves as screen

Mahogany shelves and screen form the library area


1115 W. Sunset Blvd
#108

Los Angeles, CA

90014

+1 323-668-2600

1045 Sansome Street
Studio 321

San Francisco, CA

94111

+1 415-726-2955

Name is required.